Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

SafeRun

saferun

SafeRun

Μια από τις πλέον δημοφιλείς αθλητικές δραστηριότητες είναι το τρέξιμο.

Καθημερινά συναντάμε αθλούμενους στα πάρκα, στα γήπεδα, στο βουνό, ακόμη και στους δρόμους, οι οποίοι φορώντας τις φόρμες τους και τα αθλητικά τους γράφουν χιλιόμετρα τρέχοντας.

Οι αθλούμενοι που επιλέγουν το τρέξιμο ως βασική αερόβια άσκηση είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν μυϊκούς τραυματισμούς ή συμπτώματα πόνου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Οι τραυματισμοί μπορούν να περιοριστούν με σωστή προπόνηση αλλά και με την εφαρμογή βασικών τεχνικών και ασκήσεων που στοχεύουν στην πρόληψη τραυματισμών.

Η εφαρμογή SafeRun που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, συμβάλει στη πρόσληψη των τραυματισμών! Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ξεχωριστή εφαρμογή που στοχεύει στην οργάνωση καινοτόμων τεχνικών για την πρόληψη τραυματισμών κατά τη διάρκεια της άσκησης με τρέξιμο και απευθύνεται σε αθλητές τρεξίματος καθώς επίσης και σε προπονητές, γυμναστές και φυσιοθεραπευτές. Το SafeRun καινοτομεί και καλύπτει ελλείψεις που υπάρχουν σχετικά με την πρόληψη των μϋοσκελετικών τραυματισμών κατά τη διάρκεια της άσκησης με τρέξιμο .

Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση ενός εξειδικευμένου ερωτηματολογίου, η εφαρμογή συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αξιολογήσει τον/την αθλούμενο/η και τελικά να διαμορφώσει εξατομικευμένα ασκησιολόγια που στοχεύουν στην πρόληψη των τραυματισμών. Οι ασκήσεις του προτεινόμενου ασκησιολογίου παρουσιάζονται σε χρήσιμα , σύντομα video τα οποία έχουν προετοιμαστεί από προπονητές και καθηγητές φυσικής αγωγής.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης & Υγείας συμμετείχε στην ομάδα που εργάστηκε για την ανάπτυξη και δημιουργία της πρωτοπόρας εφαρμογής.

Δείτε εδώ το ερωτηματολόγιο και δημιουργήστε το δικό σας ασκησιολόγιο .