Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με τον όρο ”Εργασιακό Αθλητισμό”  αναφερόμαστε στις οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες από εργαζόμενους του ιδίου κλάδου ή χώρου εργασίας, σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα. Ο συνδυασμός εργασίας και αθλητισμού προάγει την υγεία, την ευεξία και την αναψυχή και τα οφέλη του είναι τεράστια.

ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Ο υγιής ανταγωνισμός βρίσκει την ιδανική έκφρασή του μέσω του αθλητισμού και η εταιρική ομάδα ενδυναμώνεται μέσα από δοκιμασίες που έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Στον εργασιακό αθλητισμό είναι όλοι νικητές γιατί η συμμετοχή είναι νίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Ευ-κίνησις
Άσκηση στην εργασία

Η ενασχόληση με την άθληση και την κινητική αναψυχή δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας για τη σωματική και την ψυχική υγεία από επιβαρυντικούς παράγοντες του περιβάλλοντος. Στόχος του Ευ- Κίνησις είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, η προαγωγή ενός νέου, δραστήριου τρόπου ζωής με πρακτικές δια βίου άθλησης και η ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
,,

Στηρίζουμε μέσα από τις δράσεις και τις συνεργασίες μας κάθε ενέργεια που συντελεί στη "δια βίου άσκηση", στη βελτίωση της υγείας & στην κοινωνικοποίηση των εργαζομένων μέσω του αθλητισμού.

Οι πιο επιτυχημένες ομάδες εργασίας είναι εκείνες που έχουν, μεταξύ άλλων, καλή επικοινωνία και καλό ομαδικό πνεύμα. Για να βελτιωθεί η επαγγελματική χημεία μεταξύ των εργαζομένων, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένα ομαδικό πνεύμα συνεργασίας.

Ο οργανωμένος εργασιακός αθλητισμός έχει πολλαπλά οφέλη και τα πιο σημαντικά είναι τα εξής:

  • Προάγει την επικοινωνία στους χώρους εργασίας.
  • Επιμορφώνει και εκπαιδεύει μέσω άτυπων δικτύων εκτός ιεραρχίας.
  • Αναπτύσσει θετικά τη δυναμική ομάδας, δημιουργεί χημεία και συσφίγγει τις διαπροσωπικές σχέσεις των μελών της
  • Βελτιώνει το εργασιακό κλίμα.
  • Συμβάλει στην αύξηση της ευεξίας, της φιλίας, και των κινήτρων στον εργασιακό χώρο.
  • Ενισχύει ένα συνειδητά υγιή τρόπο ζωής και εργασίας των εργαζομένων.
  • Διατηρεί και προάγει την εργασιακή ικανότητα.
  • Βελτιώνει την εικόνα του οργανισμού μέσω νέων δράσεων προαγωγής υγείας στον εργασιακό χώρο
  • Λειτουργεί συνεργατικά με τη νέα τύπου διαχείριση υγείας στον εργασιακό χώρο

 

Οι αθλητικές διοργανώσεις εργασιακού αθλητισμού είναι προσαρμοσμένες για όλους τους εργαζόμενους και για κάθε αθλητικό επίπεδο από ερασιτεχνικό μέχρι και επαγγελματικό και δίνουν τη δυνατότητα μέσα από την ποικιλία να μπορεί να επιλέξει κανείς μέσα από ατομικά και ομαδικά αθλήματα, αυτό που του ταιριάζει.

Ο εργασιακός αθλητισμός είναι ένας θεσμός που ως βάση της δομή του έχει την εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων και κατ΄ επέκταση των εργαζομένων, που οργανώνουν, συμμετέχουν και ακολουθούν έναν ενεργό κινητικά τρόπο ζωής μέσω του αθλητισμού. Είναι ένας θεσμός που συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται καθώς η ανάγκη των ανθρώπων για κοινωνική αλληλεπίδραση στην εργασία τους με βάση όμως την υγεία και την ευεξία είναι διαχρονική και μετά την πανδημία είναι πλέον επιτακτική.

ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ