Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

Δελτίο Τύπου 4ων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Β.Ελλάδος

deltio-typou-4on-agonon-ergasiakou-athlitismou-v.ellados

Δελτίο Τύπου 4ων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Β.Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/04/2023

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 4ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδος έχει αρχίσει.

Οι Αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 13 και 14 Μαΐου 2023 και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από εταιρείες της περιοχής. Η απουσία τους λόγω της πανδημίας του Covid-19, έχει ισχυροποιήσει την επιθυμία των διαγωνιζομένων για συμμετοχή.

Οι 4οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Β. Ελλάδος θα διεξαχθούν στις εξής εγκαταστάσεις:

 • Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
 • Ten Pin Bowling στην Καλαμαριά
 • Αθλητικό Κέντρο Τζιόλας στη Θέρμη
 • Α.Σ. ΠΕΡΑ στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι εταιριών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μπορούν να συμμετάσχουν στα αθλήματα:

 • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
 • ΣΚΑΚΙ
 • BOWLING
 • PETANQUE
 • SPARTAN RACE
 • ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ
 • DARTS
 • PADEL
 • BASKETBALL
 • TENNIS
 • TABLE TENNIS

Η επιτυχημένη διοργάνωση των «10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού», από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, αποτελεί την εγγύηση για μία ακόμη πετυχημένη διοργάνωση στη Β. Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας είναι Πιστοποιημένος Φορέας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παράλληλα είναι υπό την Αιγίδα της ΓΓΑ όλες οι διοργανώσεις του κατά το έτος 2023 .

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Helexpo, του Ελληνο-γερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης , του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ).

Υποστηρικτές των αγώνων είναι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος.

Χορηγοί είναι το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), η εταιρία Agrophoenix, η Εταιρία Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ο Τουριστικός Οργανισμός Θεσσαλονίκης, τα ζαχαροπλαστεία Τάσος, το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας και η εταιρία Νεράιδα events, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και το ραδιόφωνο ΕΡΤ3 102 fm, το Metropolis 95.5 fm και η Metrosport, η εφημερίδα Karfitsa.gr, η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (TV 100, FM100 & FM 100.6) και το ΑΠΕ-ΜΠΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9.

Δικαίωμα συμμετοχής

Στους αγώνες μπορούν να λάβουν μέρος:

 • Εταιρίες/Οργανισμοί Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα
 • Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί
 • Εταιρικές ομάδες, ήδη υπάρχουσες ή νεοσύστατες
 • Ομάδες με εργαζόμενους από διαφορετικές εταιρείες/οργανισμούς
 • Ελεύθεροι Επαγγελματίες
 • Μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα/εργαζόμενοι
 • Εταιρικές ομάδες από το εξωτερικό (μέλη του WFCS και EFCS)

Στόχος του εργασιακού αθλητισμού

Οι αγώνες εργασιακού αθλητισμού αποτελούν έναν θεσμό που διεξάγεται σε δεκάδες χώρες. Βασικοί στόχοι τους είναι να ωθήσουν τους εργαζόμενους στην άθληση για τη βελτίωση της υγείας τους, αλλά και την ανάπτυξη κοινωνικών συναναστροφών μέσα από την ευεξία που δίνει ο αθλητισμός.

Μετά την ολοκλήρωση των «4ων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος», τη «σκυτάλη» θα πάρει η Αθήνα, όπου από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν οι «11οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού».

Τον Νοέμβριο, θα ακολουθήσει το Εταιρικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024.

Σπύρος Καραβούλης: «Οι Αγώνες βελτιώνουν την κουλτούρα των εργαζομένων για άθληση»

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κος Σπύρος Καραβούλης αναφέρθηκε τόσο στους Αγώνες όσο και στους στόχους του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε γόνιμο έδαφος για να ανθίσουν και να αναπτυχθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες από εταιρείες και εργαζόμενους, έτσι ώστε ο εργασιακός αθλητισμός να συνεισφέρει ενεργά στην εξέλιξη της κουλτούρας των εργαζομένων για άθληση και του αθλητικού πολιτισμού στην Ελλάδα. Είναι ευχάριστο ότι ο εργασιακός αθλητισμός δυναμώνει”.

Και συμπλήρωσε, κάνοντας αναφορά στον Οργανισμό: “Ο HOCSH εκπροσωπεί την Ελλάδα ως συνεργάτης και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εταιρικού Αθλητισμού (EFCS & WFCS), συμμετέχοντας μάλιστα στη Διοίκησή τους. Παράλληλα, λειτουργεί υπό την αιγίδα τους, εξασφαλίζοντας τεχνογνωσία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και συμμετοχή των Ελληνικών ομάδων στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις τους.

Η Ευρωπαϊκή (EFCS) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού (WFCS) έχουν στόχο την ανάπτυξη και προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων στο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες διοργανώνονται σε δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης και συγκεντρώνουν πάνω από 7500 αθλητές από 45 χώρες, που διαγωνίζονται σε περίπου 30 αθλήματα”.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (HOCSH) ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, μέσα από ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις, στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (EFCS & WFCS), καθώς επίσης της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργαζομένων και Ερασιτεχνών στον Αθλητισμό (CSIT) ​και λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα τους.