Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

 
Eu programs

YOUCamp

YOUCamp

Info

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ένας από τους partners του προγράμματος YOUCamp.

Το YOUCamp είναι ένα έργο Erasmus+, το οποίο συντονίζεται από τη Διεθνή Αθλητική Συνομοσπονδία (CSIT/AT) με μια συνεργασία 6 εθνικών αθλητικών οργανώσεων βάσης (AICS/IT, TUL/FI, UCEC/ES, HOCSH/GR, HLA/HR, ASKÖ/AT.

Το YouCamp έχει στόχο να ενθαρρύνει την ισότιμη συμμετοχή νεαρών αγοριών και κοριτσιών (ηλικίας 14-19 ετών) στον αθλητισμό, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση δημιουργίας ομάδας και τη μέθοδο διαλόγου μεταξύ των γενεών. Σύμφωνα με μια ανάλυση αναγκών για τα πιο δημοφιλή, νέα και χωρίς αποκλεισμούς αθλήματα μεταξύ των νέων σε επίπεδο ΕΕ, θα διοργανωθούν 6 εθνικές πολύ-αθλητικές κατασκηνώσεις νέων 5 ημερών.

Οι νέοι θα είναι οι συμμετέχοντες και οι συνδιοργανωτές της δικής τους κατασκήνωσης, μέσω της ενασχόλησης, από τις προκαταρκτικές φάσεις, που θα συντονίζονται από τις διαγενεακές ομάδες των αθλητικών φορέων που συμμετέχουν. Συνολικά 180 νέοι (90 αγόρια και 90 κορίτσια, που αγγίζουν το 30% των ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες ή προέρχονται από αγροτικές περιοχές), θα διαγωνιστούν σε 3 αθλητικές δραστηριότητες, χωρισμένες σε ισάριθμες μικτές ομάδες. Οι εθνικές κατασκηνώσεις περιλαμβάνουν υπαίθριους κλάδους που προωθούν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και νέα προσαρμοσμένα παραδοσιακά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Θα σχεδιαστούν ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για καινοτόμες και χωρίς αποκλεισμούς αθλητικές δραστηριότητες με τον ενεργό ρόλο των νεαρών συμμετεχόντων. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, οι εταίροι θα ξεκινήσουν, μέσω μιας καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έναν Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό όπου θα παρουσιαστούν οι πιο καινοτόμες και χωρίς αποκλεισμούς δραστηριότητες των εθνικών στρατοπέδων, μέσω σύντομων βίντεο και podcast.

Ένα τελικό υπαίθριο ευρωπαϊκό σεμινάριο και συνέδριο πολλαπλών αθλημάτων με τη συμμετοχή νεαρών συμμετεχόντων θα προσελκύσει το κοινό 200 στελεχών αθλημάτων, διευθυντών, προπονητών και διαμορφωτών κοινής γνώμης να δοκιμάσουν και να ψηφίσουν τις καινοτόμες και χωρίς αποκλεισμούς αθλητικές δραστηριότητες που θα συμπεριληφθούν στο Ευρωπαϊκό Εγχειρίδιο YouCAMP Multisport.

Το YOUCamp θα επικοινωνεί και θα διαδίδει, προσεγγίζοντας περισσότερα από 1.000 άτομα και 275.000 διαδικτυακές επαφές.

Coordinator: CSIT

 Partners:

  • HOCSH (Greece)
  • AiCS (Italy)
  • TUL (Finland)
  • UCEC (Spain)
  • HLA (Croatia)
  • ASKÖ (Austria)

Πληροφορίες

Category:
Date: 1 Ιανουαρίου, 2024
End Date: 31 Δεκεμβρίου, 2024
Info
Date: 1 Ιανουαρίου, 2024
End Date: 31 Δεκεμβρίου, 2024