
Μια Πρωτοποριακή Ερευνητική Πρωτοβουλία στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργαζομένων και Ερασιτεχνών CSIT 2025
Δελτίο Τύπου
Μια Πρωτοποριακή Ερευνητική Πρωτοβουλία στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργαζομένων και Ερασιτεχνών CSIT 2025
Λουτράκι 28 Μαΐου 2025.
Μια πρωτοποριακή ερευνητική πρωτοβουλία πρόκειται να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων Εργαζομένων και Ερασιτεχνών CSIT 2025, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 8 Ιουνίου 2025 στην πόλη του Λουτρακίου.
Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της σημαντικής διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης, μια κοινοπραξία διακεκριμένων πανεπιστημίων θα ενώσει τις δυνάμεις της για να μελετήσει τον ευρύτατο αντίκτυπο των αγώνων. Αυτή η έρευνα θα εξετάσει τις επιπτώσεις στους ερασιτέχνες αθλητές που συμμετέχουν, τους οργανισμούς που διευκολύνουν τη συμμετοχή τους και την τοπική κοινότητα που φιλοξενεί το γεγονός.
Η πρωτοβουλία αυτή καθοδηγείται από το Εργαστήριο Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στον Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Texas A&M (ΗΠΑ), με υποστήριξη από την Έδρα UNESCO για τη Διακυβέρνηση και την Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό που εδράζει στο Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa (Κατάρ). Συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο στο Μόλντε (Νορβηγία), το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (ΗΠΑ), και το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας Λουιζιάνα (ΗΠΑ).
Κατά τη διάρκεια των αγώνων, καθηγητές και ερευνητές θα συγκεντρωθούν στη πόλη του Λουτρακίου για να διεξάγουν ενδελεχείς μελέτες, συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα και στοιχεία που θα συμβάλουν στην ευρύτερη κατανόηση των κοινωνικών και οργανωσιακών επιπτώσεων μεγάλων πολυ-αθλητικών γεγονότων όπως οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργαζομένων και Ερασιτεχνών.
“Αυτή η έρευνα είναι μια πρωτοπόρα προσπάθεια που αποσκοπεί να καταγράψει τις ευρύτερες θετικές επιπτώσεις στους συμμετέχοντες, τους οργανισμούς και τις κοινότητες υποδοχής,” δήλωσε η Δρ. Min Jung Kim, επικεφαλής του εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο Texas A&M. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ηγούμαστε αυτής της έρευνας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα ευρήματά μας με τη διεθνή κοινότητα.”
Ο Καθηγητής Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Κάτοχος της Έδρας UNESCO, προσέθεσε, “Η κοινωνική ευθύνη της Έδρας αφορά το πώς ο αθλητισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για θετική αλλαγή. Η ευημερία των εργαζομένων είναι μια τέτοια θετική αλλαγή και αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός θα μας βοηθήσει να την καταγράψουμε.”
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία πατήστε ΕΔΩ