Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

Καλές συνήθειες στον εργασιακό σας χώρο!

kales-synitheies-ston-ergasiako-sas-choro!

Καλές συνήθειες στον εργασιακό σας χώρο!

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να υιοθετήσουμε έναν πιο ενεργητικό και δραστήριο τρόπο ζωής με τακτική άθληση, κινητικά διαλείμματα στην εργασία και αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης. Πόσο όμως είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας;

Εδώ σας προτείνουμε καλές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σας!

  1. Ανακαλύψτε πάρκα, διαδρομές στη φύση, μικρούς χώρους αναψυχής που βρίσκονται κοντά στη σου δουλειά σας, ώστε να τους επισκέπτεστε έστω και για μισή ώρα πριν ή μετά την εργασία σας! Αν κατοικείτε στην Αθήνα, το Πεδίο του Άρεως, ο Εθνικός Κήπος, το Οικολογικό Πάρκο Ιλίου «Αντώνης Τρίτσης», ο Διομήδειος Κήπος στο Χαϊδάρι, αλλά και τα άλση Βεΐκου, Ελληνικού Στρατού (Γουδή), Νέας Φιλαδέλφειας, Παγκρατίου και Νέας Σμύρνης είναι μικροί παράδεισοι ευεξίας που θα σας προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο ή ότι άλλο επιθυμείτε!
  1. Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο, καλό είναι να το παρκάρετε λίγο πιο μακριά από την εργασία σας και να περπατήσετε. Αν κινείστε με μέσα μαζικής μεταφοράς αποβιβαστείτε μία στάση πριν τον τερματικό σταθμό.
  1. Κάντε κινητικά διαλείμματα στο χώρο εργασίας σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε συνθήκες που θα βάλετε τον οργανισμό σας σε κινητική λειτουργία στο χώρο εργασίας σας. Αφιερώστε 5’ σε ασκήσεις stretching σε συνδυασμό με βαθιές αναπνοές και εκπνοές. Η πλάγια διάταση αυχένα, η διάταση της πλάτης, των μυών στα χέρια και στα πόδια θα σας προσφέρει χαλάρωση και μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης.
  1. Προτείνετε στους συναδέλφους σας walking meetings! Ποιος είπε ότι οι επαγγελματικές συναντήσεις γίνονται μόνο σε κλειστές αίθουσες συνεδριάσεων; Προτείνετε στους συναδέλφους σας να συζητήσετε το επόμενο θέμα εργασίας σε συνάντηση που θα περιλαμβάνει περπάτημα σε χώρο κοντά στο γραφείο. Είναι σίγουρο ότι θα είστε πιο δημιουργικοί και βέβαια θα έχετε συνδυάσει την κίνηση που χρειάζεστε!
  1. Υιοθετείστε έναν ενεργό τρόπο ζωής και παρακινείστε τους συναδέλφους και τον κοινωνικό σας περίγυρο να γίνουν το ίδιο ενεργοί. Δημιουργείστε παρέες ή ομάδες με τους συναδέλφους σας που έχουν την ίδια θέληση για άθληση!

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακή Άθλησης και Υγείας θα στηρίζει με το έργο του κάθε κινητοποίηση στη “δια βίου άσκηση”, τη βελτίωση της υγείας & την κοινωνικοποίηση μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις στo πλαίσιo του εργασιακού περιβάλλοντος.