Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

Ημερίδα Εργασιακού Αθλητισμού – Δελτίο Τύπου

Ημερίδα Εργασιακού Αθλητισμού – Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο Εργασιακός Αθλητισμός στην Ελλάδα. Προοπτικές για Εργαζόμενους, Επιχειρήσεις και Οργανισμούς»

Αθήνα, 12/10/2022

Με την Ημερίδα «Ο Εργασιακός Αθλητισμός στην Ελλάδα. Προοπτικές για Εργαζόμενους, Επιχειρήσεις και Οργανισμούς» άνοιξε η «αυλαία» των 10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τιμήθηκαν οι εταιρείες που στηρίζουν διαχρονικά τη διοργάνωση ενώ ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού Γκουρβάν Χιούζ παρουσίασε το «Workplace Active Certificate».

Η Ημερίδα άρχισε με τους χαιρετισμούς των επισήμων. Τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εκπροσώπησε ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Κωνσταντίνος Λιακόπουλος ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έστειλε χαιρετισμό στον οποίον αναφέρθηκε για τη θετική επίδραση του αθλητισμού στην υγεία και την ευεξία των εργαζομένων. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας» Χριστίνας Τσιλιγκίρη καθώς το ΣΕΦ αποτέλεσε την «έδρα» της εφετινής διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας Νίκος Κερασοβίτης παρουσίασε στους προσκεκλημένους τον Οργανισμό και τον σκοπό του. Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Σπύρος Καραβούλης ανέλυσε το φάσμα των δράσεων του Οργανισμού, παρουσίασε το καλεντάρι του και μίλησε για το πρόγραμμα των Εθνικών Αγώνων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Στυλιανής Κορμικιάρη που είχε ως θέμα: Η Εθνική Πολιτική στον Εργασιακό Αθλητισμό. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε όταν αναφέρθηκε στη συμμετοχή των εργαζομένων της ΓΓΑ στους περσινούς Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που διεξήχθησαν στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι της ΓΓΑ είχαν χαρακτηρίσει τη συμμετοχή τους ως την ωραιότερη εμπειρία τους στον εργασιακό χώρο.

Η Ημερίδα συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Project πιστοποίησης εργασιακών χώρων «Workplace Active Certificate» από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού Γκουρβάν Χιούζ. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των εταιρειών και εκπροσώπων φορέων που έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του Εργασιακού Αθλητισμού.

Φορείς: Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Πρόεδρος του ΔΣ του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. Κωνσταντίνος Χαλιορής

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Υποστηρικτές: Εφημερίδα: Καθημερινή

Ηλεκτρονική εφημερίδα: Gazzetta

AEGEAN AIRLINES

Διοίκηση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

Σταθερές Συγκοινωνίες Μονοπρόσωπη Α. Ε.

Erasmus Conferences & Events S.A.

Εταιρεία ΜΤΤ EVENTS και στη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Νιόβη Καραβούλη

Εταιρείες που συμμετέχουν διαχρονικά:

Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Όμιλος Εταιρειών FOURLIS, Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε., MR HEALTHTECH LIMITED, Αθηναϊκή Στρωματοποιία, Lamda Development, Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, ARKAS HELLAS S.A., Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών ενώ ως η εταιρεία που στηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση βραβεύτηκε η ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας μέσα από ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και της αντίστοιχης παγκόσμιας και λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα τους.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο των 10ων Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού που ακολούθησαν.