Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

episimi-anakoinosi

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί πρόεδροι,

Αγαπητοί αθλητές,

Αγαπητοί φίλοι,

Λόγω της κρίσης στη δημόσια υγεία που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, τίθεται το ζήτημα της διοργάνωσης και υποστήριξης των Παγκόσμιων Αθλητικών Αγώνων στην Αθήνα από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2020.

Ο αθλητισμός ακολουθεί πάντα τους κανόνες, παραδοσιακά και ουσιαστικά, και αποτελεί παράδειγμα σε πολλές περιπτώσεις. Επομένως, είμαστε πάντα συνηθισμένοι να κάνουμε επιλογές και να παίρνουμε τις αποφάσεις με ήρεμο και έγκαιρο τρόπο.

Προς το παρόν, δεν έχουμε οδηγίες ή καμία επίσημη σύσταση από τις αρμόδιες ελληνικές, ευρωπαϊκές ή άλλες αρχές για την ακύρωση της εκδήλωσης. Ωστόσο, δεν φαίνεται λογικό να πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα επανέλθει στο φυσιολογικό πριν από το καλοκαίρι, πριν από την περίοδο κατά την οποία θα διεξαχθούν επίσης οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επομένως, σε συνεργασία με τους Έλληνες φίλους μας που είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση, προτείνουμε να αναβληθούν οι Παγκόσμιοι Αθλητικοί Αγώνες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή να οριστεί νέα, μελλοντική ημερομηνία για την οποία θα ενημερωθείτε πολύ σύντομα. Η Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή, ως υπεύθυνη για τον οργανισμό, θα επιστρέψει πολύ σύντομα με μια ανακοίνωση των πρακτικών λεπτομερειών.

Μέχρι τότε, σας παροτρύνουμε να μην λάβετε βιαστικές αποφάσεις ακυρώνοντας τη συμμετοχή σας, αλλά απλώς να προετοιμαστείτε για αναβολή της ημερομηνίας. Επιπλέον, η κατάσταση εξελίσσεται συνεχώς και τα γεγονότα μιας ημέρας δεν καθορίζουν απαραίτητα την επόμενη. Φαίνεται λογικό να περιμένουμε λίγες μέρες για να πάρουμε την καλύτερη απόφαση που θα καθοδηγείται πάντα από την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών και των συντρόφων τους: είναι καθήκον μας αλλά και δέσμευσή μας.

Επιπλέον, οι Αγώνες δεν θα διεξαχθούν ποτέ εκτός εάν η Οργανωτική Επιτροπή λάβει σαφή εξουσιοδότηση από τις τοπικές αρχές και χωρίς την επικύρωση των Ευρωπαϊκών Αρχών, καθώς και χωρίς συνολική και ολοκληρωμένη ανάλυση της κατάστασης την κατάλληλη στιγμή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και σας εύχομαι θάρρος και μια ανεπτυγμένη αίσθηση ευθύνης σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή που όλοι περνάμε!

Didier Bessyere,

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Αθλημάτων