Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

Διακοπές Εορτών Μικρές συμβουλές για να μείνετε σε φόρμα!

diakopes-eorton-mikres-symvoules-gia-na-meinete-se-forma!

Διακοπές Εορτών Μικρές συμβουλές για να μείνετε σε φόρμα!

Μέρες γιορτινές και συνάμα μέρες ξεκούρασης, χωρίς υποχρεώσεις, με πρόσωπα αγαπημένα και γεύματα απολαυστικά!

Όλοι μας θέλουμε αυτές τις μέρες να μιλήσουμε με την οικογένειά μας και τους φίλους μας, να μαζέψουμε εικόνες στο μυαλό και στην ψυχή μας και να νιώσουμε αυτή την ευχάριστη διάθεση των μικρών μας χειμερινών διακοπών!

Εμείς σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε το χρόνο των διακοπών αυτών στο έπακρο είτε ταξιδέψετε σε ορεινά μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού, είτε μείνετε στην πόλη!

Μείνετε λοιπόν σε … φόρμα με γυμναστική στη φύση! Άλλωστε, ο καθαρός αέρας κάνει θαύματα και οι εικόνες της φύσης ταξιδεύουν το μυαλό! Θα αισθανθείτε ευφορία, αισιοδοξία, θετική σκέψη και ταυτόχρονα αναζωογόνηση που μόνο ο καθαρός αέρας μπορεί να προσφέρει!

Τι γυμναστική να κάνετε:

Η πεζοπορία στη φύση, το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το απλό jogging μετά από καλή προθέρμανση είναι οι κύριες επιλογές σας. Ξεκινήστε με καλές εισπνοές στον καθαρό αέρα, κάντε την προθέρμανσή σας και ξεκινήστε τη φυσική σας δραστηριότητα μέσα στη φύση. Οι εικόνες που σας προσφέρει το φυσικό περιβάλλον είναι μοναδικές και σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές της καθημερινότητας.

Μην πιστέψετε ότι οι επιλογές είναι λίγες! Αυτοσχεδιάστε, βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει και στοιχεία μέσα στη φύση μπορούν να αντικαταστήσουν τα όργανα γυμναστικής.

Οι διατάσεις, τα καθίσματα, οι βυθίσεις, οι κοιλιακοί, οι προβολές των ποδιών είναι μερικές ασκήσεις που μπορούν να σας δυναμώσουν, με φόντο το πράσινο και σε κλίμα ηρεμίας.

Για τους οπαδούς της yoga ή του trx, ένα καλό στρώμα ή ένα δέντρο με πολλή καλή στήριξη είναι ο πολύτιμος βοηθός σας!

Που να πάτε;

Όλοι εσείς που έχετε αποδράσει από την πόλη είναι πολύ εύκολο να βρείτε μονοπάτια και διαδρομές με μοναδική θέα!

Όσοι μείνετε στην πόλη μπορείτε να βρείτε τα φυσικά γυμναστήρια της πόλης σας και φυσικά στην Αττική επισκεφθείτε τα ξακουστά και οργανωμένα πάρκα όπως το Πάρκο Τρίτση, τον Εθνικό Κήπο αλλά και τον υπέροχο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο λόφος του Αρδηττού ή του Λυκαβηττού είναι πάντοτε καλοί προορισμοί ενώ υπέροχα πεζοπορικά μονοπάτια σε καταπράσινες πλαγιές, διαθέτουν τα κτήματα στο Τατόι και ο Εθνικός δρυμός της Πάρνηθας.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι η καλή σας διάθεση να διατηρήσετε τα οφέλη της γυμναστικής στη ζωή σας ακόμα κι αν αλλάζουν οι συνήθειες της ημέρας σας.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακή Άθλησης και Υγείας θα στηρίζει με το έργο του κάθε κινητοποίηση στη “δια βίου άσκηση”, τη βελτίωση της υγείας & την κοινωνικοποίηση μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις.