Διεύθυνση Δεινοκράτους 87 115 21, Αθήνα

Τηλέφωνο
(+30) 212 0002527

Email
welcome@hocsh.org

Follow us

Δελτίο Τύπου | 10οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

deltio-typou-|-10oi-ethnikoi-agones-ergasiakou-athlitismou

Δελτίο Τύπου | 10οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Με 16 αθλήματα οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας στους εργασιακούς χώρους, ο Ελληνικός Οργανισμός Άθλησης και Υγείας θα διοργανώσει από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου σε πέντε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής τους 10ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Ύστερα από την επιτυχημένη διοργάνωση των περσινών Παγκόσμιων Αγώνων και την ανάληψη των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2027, οι διοργανωτές θα ετοιμάσουν τον Οκτώβριο μία αθλητική γιορτή για εργαζόμενους με 16 ατομικά και ομαδικά αθλήματα και ψυχαγωγικά events.

Επίκεντρο της εφετινής διοργάνωσης θα αποτελέσει το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» ενώ κάποια αθλήματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ace Tennis Club (Παλλήνη), στο «Game on Darts» (Ν. Ηράκλειο), στο «Strike Bowling Center» (Χαϊδάρι) και στο «Wave Squash & Fitness Club» (Πειραιάς). Τα αθλήματα, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν μπάσκετ (5Χ5, 3Χ3), μπιτς βόλεϊ (3χ3, 2Χ2), ποδόσφαιρο, τένις, πινγκ πονγκ, μπόουλινγκ κ.α. Στις 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» το «Athens Company Run», το οποίο ο αγωνιζόμενος θα μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνες 5 και 10 χλμ. Σε όλους τους δρομείς θα δοθούν μετάλλια ενώ την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και την έκδοση αποτελεσμάτων την έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης.

Στη διοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας μπορούν να πάρουν μέρος εταιρείες και οργανισμοί του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Εταιρικές Ομάδες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρικές ομάδες από το εξωτερικό καθώς και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενοι).

Σύμφωνα με έρευνες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, προγράμματα υγείας που περιλαμβάνουν αθλητικές δραστηριότητες επιδρούν θετικά στους εργαζόμενους και οδηγούν στην αύξηση της παραγωγικότητας. Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και η σύγχρονη κοινωνία έχουν απομακρύνει τον άνθρωπο από τη φυσική δραστηριότητα, και που έχει δυσάρεστα αποτελέσματα στη σωματική και την ψυχική υγεία. Η συμμετοχή εργαζομένων σε οργανωμένα προγράμματα άθλησης έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του άγχους, τη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων (δρουν ως ομάδα) αλλά και την κοινωνικοποίησης.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας μέσα από ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και της αντίστοιχης παγκόσμιας και λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα τους.